BARE VARE
  • HJEM
  • Bestilling av varer
  • om bare vare
  • kontakt
  • Bare Bloggen

Har du prøvd poppet amaranth?

3/30/2020

0 Comments

 
Amaranth er en naturlig glutenfri frøplante, full av vitaminer og mineraler. Det var aztekernes hovednæringskilde og ble kalt Gudenes gylne korn.
Picture
 Amaranth er spekket med næring og har et høyt innhold av protein, sunne fettsyrer og kostfiber. Med den milde nøtteaktig smaken passer amaranth kjempegodt i frokostblandinger, salater, snacks eller som topping på desserter. Kan også kokes og erstatte ris i middagen.

Men i tillegg til en erstatning for ris, i salater og bakverk kan man poppe den! Poppet amaranth er en storfavoritt hos oss, og passer like godt som strø på kaker, i salater og forkostblanding som i sjokolade.
Prøv selv!
- Sett en liten gryte med lokk på middels varme og la den bli skikkelig varm. 
- Ha i en teskje med amaranth 
- Hvis gryten er varm nok, vil frøene først vibrere og så raskt poppe
- Hvis de ikke popper etter noen sekunder, er det ikke varmt nok. 
- Prøv igjen med nye frø
- Viktig! Kjelen og frøene må alltid være i bevegelse (skyv raskt frem og tilbake eller rist på kjelen). De brenner seg raskt! 
- Når frøene har poppet, helles de raskt ut av den varme gryten (de er klare etter bare noen sekunder)
- Er kjelen god og varm og poppingen går bra, kan du prøve på en litt større mengde frø om gangen. 
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Kategorier

    All
    Kutt Matsvinn
    Månedens Produkt
    Oppskrifter
    Tips

    RSS Feed

Proudly powered by Weebly
  • HJEM
  • Bestilling av varer
  • om bare vare
  • kontakt
  • Bare Bloggen