Amaranth er en naturlig glutenfri frøplante, full av vitaminer og mineraler. Det var aztekernes hovednæringskilde og ble kalt Gudenes gylne korn. ![]() Amaranth er spekket med næring og har et høyt innhold av protein, sunne fettsyrer og kostfiber. Med den milde nøtteaktig smaken passer amaranth kjempegodt i frokostblandinger, salater, snacks eller som topping på desserter. Kan også kokes og erstatte ris i middagen. Men i tillegg til en erstatning for ris, i salater og bakverk kan man poppe den! Poppet amaranth er en storfavoritt hos oss, og passer like godt som strø på kaker, i salater og forkostblanding som i sjokolade.
Prøv selv! - Sett en liten gryte med lokk på middels varme og la den bli skikkelig varm. - Ha i en teskje med amaranth - Hvis gryten er varm nok, vil frøene først vibrere og så raskt poppe - Hvis de ikke popper etter noen sekunder, er det ikke varmt nok. - Prøv igjen med nye frø - Viktig! Kjelen og frøene må alltid være i bevegelse (skyv raskt frem og tilbake eller rist på kjelen). De brenner seg raskt! - Når frøene har poppet, helles de raskt ut av den varme gryten (de er klare etter bare noen sekunder) - Er kjelen god og varm og poppingen går bra, kan du prøve på en litt større mengde frø om gangen.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier |