BARE VARE
  • HJEM
  • Bestilling av varer
  • om bare vare
  • kontakt
  • Bare Bloggen

Har du prøvd poppet amaranth?

3/30/2020

0 Comments

 
Amaranth er en naturlig glutenfri frøplante, full av vitaminer og mineraler. Det var aztekernes hovednæringskilde og ble kalt Gudenes gylne korn.
Picture
 Amaranth er spekket med næring og har et høyt innhold av protein, sunne fettsyrer og kostfiber. Med den milde nøtteaktig smaken passer amaranth kjempegodt i frokostblandinger, salater, snacks eller som topping på desserter. Kan også kokes og erstatte ris i middagen.

Men i tillegg til en erstatning for ris, i salater og bakverk kan man poppe den! Poppet amaranth er en storfavoritt hos oss, og passer like godt som strø på kaker, i salater og forkostblanding som i sjokolade.
Prøv selv!
- Sett en liten gryte med lokk på middels varme og la den bli skikkelig varm. 
- Ha i en teskje med amaranth 
- Hvis gryten er varm nok, vil frøene først vibrere og så raskt poppe
- Hvis de ikke popper etter noen sekunder, er det ikke varmt nok. 
- Prøv igjen med nye frø
- Viktig! Kjelen og frøene må alltid være i bevegelse (skyv raskt frem og tilbake eller rist på kjelen). De brenner seg raskt! 
- Når frøene har poppet, helles de raskt ut av den varme gryten (de er klare etter bare noen sekunder)
- Er kjelen god og varm og poppingen går bra, kan du prøve på en litt større mengde frø om gangen. 
Picture
0 Comments

Butikkens restavfall i én måned

3/28/2020

1 Comment

 
Picture
Her er butikkens restavfall fra en hel måned. Tenk at det er mulig! 
Den består av litt ymse rusk og rask som ikke blir sortert. 

Papp er det vi får mest av. Den flatpakkes og kastes i vår egen beholder som bli tømt hver 14. dag. 
Beholderen kan inneholde 10% annet papir. Dermed går papirsekkene vi får tørrvarer i, også oppi der. Som oftest får vi 25 kg tørrvare av gangen, noe som sparer massevis av emballasje. 

Vaskemidlene kommer på 10 literskanner i plast. Disse blir personlig kjørt opp til gjenvinningsstasjonen sammen med metallkannene til olja. (Si ifra hvis du kan få bruk for sånne). Videre sorterer vi den myke plasten som noen ganger dekker varene på pallen, farget plast og hard plast for seg, hvis det skulle dukke opp. Alt dette blir levert direkte på gjenvinninga. Turen går opp dit ca hver 3. uke og alt avfallet passer bak i leafen. 

Brødene kommer i gjenbrukbare kasser. Kjeks, pasta og granola i bøtter. Melkeproduktene i kjølebokser og kaffen i egne tønner. Alt dette bruker vi igjen og igjen og sparer mengder med emballasje. 
​
Klart det er mulig!
1 Comment

Bak ditt eget surdeigsbrød

3/28/2020

0 Comments

 
Picture
Alle brødene våre er fra Steike Ta surdeigsbakeri. Har du lyst til å bake ditt eget? Vi selger også fersk surdeigsstarter fra det lokale mikrobakeriet! 

0 Comments

Oppskrift på hummus

3/26/2020

0 Comments

 
Picture
Vi selger egenprodusert hummus og pesto i butikken. Er det utsolgt, eller har du bare lyst til å lage din egen? Her er vår oppskrift: 

​<sett inn>

Picture
0 Comments

Sesamfrø

3/5/2020

0 Comments

 
Picture
Sesamfrø er månedens produkt i mars. 
​

Sesamfrø har en nøtteaktig smak og er proppfull av næring. Frøene er rike på jern, kalsium, magnesium, fosfor og aminosyrer. Tilsetter du sesamfrø i dine retter så blir de også mer fiberrike. 
Bak dem inn i knekkebrød eller brøddeigen, strø dem over ovnsbakte grønnsaker eller salat. Eller hva med et dryss over frokostblandingen?
0 Comments

Brødkrutonger

2/14/2020

0 Comments

 
Picture
Hva gjør man med usolgte surdeigsbrød fra Steike Ta Surdeigsbakeri? Vi lager supersprø og deilige krutonger!

Vil du lage krutonger av dine egne brødrester? Slik gjør du det: 

0 Comments

Bokhvete

1/5/2020

0 Comments

 
Picture
Bokhvete er måendes produkt i januar. 

Bokhvete er ikke en kornsort, men regnes som en nøtt og er helt fri for gluten. Den er lett å fordøye og rik på mineraler og protein. En næringsrik og god erstatning for feks middagsris! Bokhvete er også god i salat eller som grøt, og er både enkelt og kjempegodt!

Slik gjør du det:
Hel bokhvete skylles, stekes i panna med litt olje til de blir tørre, gjerne med løk og hvitløk. Dobbel mengde vann kokes, gjerne med buljong. Hell bokhvete i den kokende buljongen, la småkoke til vannet nesten er helt borte, ca. 8-10 minutter. Skru av platen og la stå under lokk til resten av middagen er klar.

Nydelig som lun bokhvetesalat eller i stedet for ris til middagen.
Picture
0 Comments

    Kategorier

    All
    Kutt Matsvinn
    Månedens Produkt
    Oppskrifter
    Tips

    RSS Feed

Proudly powered by Weebly
  • HJEM
  • Bestilling av varer
  • om bare vare
  • kontakt
  • Bare Bloggen