Næringsinnhold:
per 100 g: Energi 1274 kJ/305 kcal Protein 21,7 g Karbohydrater 38,3 g hvorav sukkerarter 5,9 g Fett 2,6 g hvorav mettet 0,4 g Salt 0, 01 g Fiber 20,6 g |
Svarte bønnerSvarte bønner inneholder nyttige planteproteiner, kostfibre og mineraler.
Passer godt i salater, stuinger, supper og gryteretter. Tilberedning: Tørre bønner må bløtlegges ca. 8-12 timer før koking. De kan gjerne bløtlegges lenger, men pass på å skylle og bytte vann etter ca. 12 timer. Skyll godt etter bløtlegging og kok i nytt og rent vann. Jo lenger bønnene bløtlegges, jo kortere blir koketiden. Kok med 1 del bønner og 2-3 deler vann på lav varme i 40-60 minutter, gjerne lenger. Vannet skal koke inn på slutten av koketiden. Oppbevares tørt og svalt. Ferdig kokte bønner kan oppbevares et par dager i kjøleskap, eller fryses ned i porsjoner. Produsent: Dalian Huaen Co Opprinnelsesland: Kina |