Næringsinnhold:
per 100 g: Energi 1296 kJ/308 kcal Protein 10,9 g Karbohydrater 52,0 g > hvorav sukkerarter 49,2 g Fett 3,3 g > hvorav mettet 0,9 g Salt 0,11 g Fiber 13,1 g |
PepperSvart, hel og malt
Pepper er et mye brukt og anvendelig krydder som brukes til all slags mat. På samme måte som hvit, grønn og sort te kommer fra samme plante, så kommer hvit, grønn og sort pepper fra samme plante. Det er bare forskjellig modninggrad som gir forskjellig smak. Svart pepper kommer fra halvmodne bær som er tørket til de blir grønnsvarte i fargen. Svart pepper har sterkest smak. Pepper er et av de krydderne som vi har brukt lengst. Det er en selvfølge på kjøkkenet og passer til de fleste middagsretter. Pepper bør tilsettes mot slutten av tilberedingen for å ikke miste smaken, eller strøs over maten når den er ferdig. Malt pepper må oppbevares i en tett beholder. Jo ferskere den er, jo friskere er smaken. |