Næringsinnhold:
per 100 g: Energi 1405 kJ/336 kcal Protein 18,6 g Karbohydrater 44,3 g > hvorav sukkerarter 3,1 g Fett 5,9 g > hvorav mettet 0,6 g Salt 0,058 g Fiber 15,5 g |
KikerterKikerter er full av gode næringsstoffer og gir en god metthetsfølelse som varer.
Kikerter inneholder fem ganger så mye protein og fire ganger så mye fiber som poteter. Rik på folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, og gir et stabilt blodsukker. Brukes i salater, stuinger, supper og gryteretter. Brukes mye i mat fra India og Midtøsten, blant annet som hovedingrediens i hummus. Tilberedning: 100 gram tørre kikerter gir ca. 250 gram ferdigkokte kikerter (tilsvarer en boks ferdigkokte hermetiserte kikerter på 400 gram med lake). Ha tørre kikerter i en stor bolle og fyll vann slik at det går til minst dobbelt så langt opp på sidene. La stå i 8-12 timer, gjerne over natten. Hell ut vannet og skyll raskt. Dekk kikertene med ferskt vann. Skal du lage hummus, kan du tilsette litt natron. Kok opp og la koke på lav varme til kikertene er al dente eller myke, alt ettersom hva du skal bruke de til. Skum av underveis. |