Næringsinnhold:
per 100 g: Energi 1178 kJ/282kcal Protein 21,7 g Karbohydrater 34,7 g > hvorav sukkerarter 2,2 g Fett 1,6 g > hvorav mettet 0,1 g Salt 0,01 g Fiber 20,9 g |
Hvite bønnerHvite bønner er rike på protein, fiber og mineraler.
Passer i supper, gryteretter, salater og liknende. Tilberedning: Tørre bønner må bløtlegges ca. 8-12 timer før koking. De kan gjerne bløtlegges lenger, men pass på å skylle og bytte vann etter ca. 12 timer. Skyll godt etter bløtlegging og kok i nytt og rent vann. Jo lenger bønnene bløtlegges, jo kortere blir koketiden. Kok med 1 del bønner og 2-3 deler vann på lav varme i 40-60 minutter, gjerne lenger. Vannet skal koke inn på slutten av koketiden. Oppbevares tørt og svalt. Ferdig kokte bønner kan oppbevares et par dager i kjøleskap, eller fryses ned i porsjoner. Produsent: Dalian Huaen Co Opprinnelsesland: Kina |