Ingredienser:
Svor av svin. Næringsinnhold: per 100 g: Energi 1450 kJ/341 kcal Protein 84 g Karbohydrater 0,0 g > hvorav sukkerarter 0,0 g Fett 0,6 g > hvorav mettet 0,3 g Salt 1,0 g |
GelatinØkologisk gelatin fra svin, nøytral på smak.
Gelatin brukes brukes til å tykne blandinger eller få dem til å stivne, i matlaging, i produksjon av øl, vin, eddik og juice. Dosering: 1 ts gelatinpulver tilsvarer 2 gelatinplater og holder til ca. 1 dl væske. Tilberedning: La pulveret svelle i kaldt vann i noen minutter (ca. 1 ss vann per 1 ts pulver). Ved kalde retter lar man gelatinpulveret svelle i en kopp. Sett deretter koppen i varmt vann slik at gelatinen smelter. Rør så den avkjølte gelatinen i den kalde retten. Ved varme retter tilsetter man den ferdig svellede gelatinen rett i den varme retten og rører om. Gelatinen stivner helt etter ca. 4 timer. |