Ingredienser:
Gryn av durumhvete fra sertifisert økologisk landbruk. Næringsinnhold: per 100 g: Energi 1444 kJ/341 kcal Protein 9 g Karbohydrater 68,9 g > hvorav sukkerarter 0,8 g Fett 1 g > hvorav mettet 0,1 g Salt 0,01 g Fiber 10,3 g |
BulgurBulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses, og er en av verdens eldste preparerte ingredienser. Ligner coucous, men er mer næringsrikt ettersom en større del av kornet blir bevart.
Brukes som et alternativ til poteter, pasta eller ris og er kjempegodt å blande i salater. Kan også brukes i kjøttkaker eller som fyll i vegetariske retter. Tilberedning: Bruk 1 dl bulgur og 2 dl vann per porsjon. Kok på svak varme uten lokk i 8-10 minutter. Rør om av og til. La stå noen minutter før servering. Bruk gjerne grønnsaks- eller kyllingkraft i stedet for vann for ekstra god smak. Oppbevares tørt og svalt. Produsent: Markal Opprinnelsesland: Frankrike |