BARE VARE
  • HJEM
  • Bestilling av varer
  • om bare vare
  • kontakt
  • Bare Bloggen
Picture
Næringsinnhold: 
per 100 g:
Energi 1529 kJ/369 kcal
Protein 7,5 g
Karbohydrater 77,2 g
> hvorav sukkerarter 0,1 g
Fett 2,7 g
> hvorav mettet 0,6 g
Salt 0,02 g
Fiber 1,6 g

Brun ris

Brun, lang

Nydelig og sunn ris som gir en god smak og passer godt til et stort utvalg av middagsretter. Mer næringsrik enn vanlig hvit middagsris.

Brun ris kommer fra samme planten som hvit polert ris. Mens en har fjernet både det ytre og indre skallet i hvit ris, har en beholdt det indre skallet i brun ris. Det gir deg mer fiber og flere viktige næringsstoffer. 

Tilberedning: 
Brun ris må koke lenger enn hvit ris. For best mulig resultat: Hell tørr ris i en sikt og skyll godt med kaldt vann. Kok opp vann i en kjele med litt salt. Hell over risen i det kokende vannet og la koke i 30 minutter. Sil den kokte risen i sikten og la lufte i et halvt minutt før du heller risen tilbake i kjelen og lar den stå under lokk i 10 minutter. 

Visste du at? 
Dersom du spiser brun ris i stedet for hvit ris reduserer du påvirkningen av blodsukker og fastende insulin med henholdsvis 22,9 og 57 prosent. Å velge brun fremfor hvit ris kan derfor redusere risikoen for diabetes 2 (kilde: diabetesforbundet).

Proudly powered by Weebly
  • HJEM
  • Bestilling av varer
  • om bare vare
  • kontakt
  • Bare Bloggen