BARE VARE
  • HJEM
  • PRODUKTER
  • om bare vare
  • kontakt
  • Påmelding
Picture
Ingredienser: 
Rødalger, fra sertifisert økologisk landbruk.

Næringsinnhold: 
per 100 g:
Energi 705 kJ/176 kcal
Protein <0,5 g
Karbohydrater <0,5 g > hvorav sukkerarter <0,5 g
Fett 0 g > hvorav mettet 0 g
Salt 1,3 g
​Fiber 86 g​

Agar agar

Agar agar er en vegetabilsk erstatning for tradisjonell gelatin. Pulveret er ekstrahert fra tang som er tørket i solen, og er et rent naturprodukt. Sveller i kaldt vann og er løselig i kokende vann. Uten lukt og smak.

Brukes som fortykning i gelé, syltetøy, desserter, supper, sauser, for å lage paier, kremer, glasur og i asiatiske retter.

Tilbereding:
2 gram tilsvarer ca. 6 gelatinplater og holder til ca. 5 dl flytende væske. For varme retter: Rør ut pulveret i kald væske, kok opp under omrøring og la småkoke. For kalde retter: Bland 2 gram pulver med 1 dl kald væske, kok opp og la småkoke i 1 minutt. Kjøl ned litt og spe på med 4 dl kald væske mens du rører. NB! Hell den kalde væsken i den varme, ikke omvendt. Stivner i kjøleskap etter ca. 3 timer.

Oppbevares i tett beholder i romtemperatur.

Produsent: Lecker's

Proudly powered by Weebly
  • HJEM
  • PRODUKTER
  • om bare vare
  • kontakt
  • Påmelding