Ingredienser:
Rødalger, fra sertifisert økologisk landbruk. Næringsinnhold: per 100 g: Energi 705 kJ/176 kcal Protein <0,5 g Karbohydrater <0,5 g > hvorav sukkerarter <0,5 g Fett 0 g > hvorav mettet 0 g Salt 1,3 g Fiber 86 g |
Agar agarAgar agar er en vegetabilsk erstatning for tradisjonell gelatin. Pulveret er ekstrahert fra tang som er tørket i solen, og er et rent naturprodukt. Sveller i kaldt vann og er løselig i kokende vann. Uten lukt og smak.
Brukes som fortykning i gelé, syltetøy, desserter, supper, sauser, for å lage paier, kremer, glasur og i asiatiske retter. Tilbereding: 2 gram tilsvarer ca. 6 gelatinplater og holder til ca. 5 dl flytende væske. For varme retter: Rør ut pulveret i kald væske, kok opp under omrøring og la småkoke. For kalde retter: Bland 2 gram pulver med 1 dl kald væske, kok opp og la småkoke i 1 minutt. Kjøl ned litt og spe på med 4 dl kald væske mens du rører. NB! Hell den kalde væsken i den varme, ikke omvendt. Stivner i kjøleskap etter ca. 3 timer. Oppbevares i tett beholder i romtemperatur. Produsent: Lecker's |